fbpx

Ha a kutya beszélni tudna…

ha a kutya beszélni tudna...

A kutya beszélni tudna, sok mindent elmondana nekünk. Ők most is beszélnek hozzánk, de mi nem mindig értjük őket. Ők értenek bennünket, szeretnek és tisztelnek bennünket, és elfogadnak olyannak, amilyenek vagyunk. Mi emberek, pedig sokszor nagyon felületesek vagyunk velük kapcsolatban. Vagy kihasználjuk, tárgyként kezeljük őket, vagy semmibe vesszük őket. A másik véglet pedig, amikor a végtelenségig elkényeztetjük őket, vagy a jutalomfalatért mániákusan dolgozó robotot gyártunk belőlük. Egyik sem jó. Valahol van egy értelmes középút, ami szerint az ember hagyja a kutyát kutyaként élni, és megtanítja az emberi kultúra elvárásainak tiszteletben tartását is.

Ha vennénk a fáradságot, és odafigyelnénk a kutyánkra, akkor meghallanánk, hogy ők mit szeretnének. Ők nagyon kevéssel beérik és boldogok a gazdájuk társaságában, de sokszor még ezt sem kapják meg.

Születésemtől fogva egy különös, láthatatlan kötelék van köztem és a kutyák között. Mindig éreztem, hogy nagyon könnyű velük megértetnem magam, gyorsan elfogadnak. Talán mert én is elfogadom őket olyannak, amilyenek, és tiszteletben tartom a számukra fontos dolgokat.

Két, egymástól eltérő faj képviselői együtt, megértésben, elfogadásban, tiszteletben és alázatban. Kultúrában, értékrendben, lehetőségekben rendkívül különbözőek vagyunk, de mégis egyformák. Hiszen a megértés és a szeretet legyőzi az akadályokat. Csodálatos érzés, kívánom mindenkinek a megtapasztalását.

Szeretném, ha minél többet átadhatnék magamból, a kutyás énemből minden kutyás gazdinak, hogy minden kutya és gazdi boldogabban élhessenek együtt barátságban, szeretetben.

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük