Agresszív kutya kezelése – mit tehetünk ez ellen?

0
2076
Agresszív kutya
Agresszív kutya

A kan kutyáknál a rangsor és a terület védelme nagyon fontos, ezért ők sokszor szeretnék dominanciájukat kifejezni és behódolásra kényszeríteni a másik kan kutyát.

Ha nem célunk a kutya szaporítása, érdemes ivartalanítani, ezáltal a kutya nyugodtabb lesz és kevésbé fog más kan kutyákkal rangsor vitába szállni.

Ez az agresszív viselkedés a nőstényeknél ritkán figyelhető meg. Általánosságban a szuka kutyák barátságosabbak, nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak. A kutya viselkedése a tartási körülményektől és egyéb szokásoktól is függ, ha agresszív az otthoni környezet és a kutyának állandóan védekeznie kell, akkor vagy agresszív lesz ő is, vagy félős, visszahúzódó.

Agresszív kutya

Ha a kutyák valamely okból váratlanul mégis összeugranának, hangosan kiabáljunk rájuk és a hátsó lábaiknál fogva húzzuk szét őket. Soha ne próbáljuk elölről szétválasztani őket, mert véletlenül minket is megharaphatnak!

Előző cikkMit tegyünk, ha ismerős kutyát látunk meg?
Következő cikkMit ne engedjünk meg, amikor a kutyák játszanak egymással?
Gabinak hívnak, de az interneten a Logszi nevet használom. Mindig szerettem az állatokat, közülük is elsősorban a kutyákat, cicákat. Szinte minden kutyát és a gazdáját ismertem a környékünkön. 13 éves voltam, amikor egy 1 év körüli, fiatal kutyus hozzám került, első tapasztalataimat a kutyatartásról ekkor szereztem. Később elvégeztem egy kutyakozmetikus tanfolyamot, levizsgáztam és több évig dolgoztam ezen a területen. Nagyon szerettem ezt a munkát, de egy idő után családi okból más munkát kerestem. Hosszabb-rövidebb ideig megfordultak nálunk mentett kutyusok is, volt törpenyuszink, papagájunk, hörcsögünk és díszhalunk is, jelenleg pedig egy dalmata kutyával osztjuk meg a mindennapjainkat.    Írj bátran hozzászólást, oszd meg velem tapasztalataidat, segítek megoldani problémáidat a kutyatartásról.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here