A kutyának azt is meg kell tanulnia, hogyan viselkedjen más kutyákkal, hogyan játsszon. Vannak kutyák akik játék közben morognak.

Ez helytelen viselkedés mert a másik kutyából ez agressziót válthat ki, ennek következtében a kutyák összeverekedhetnek.

Vannak kutyák, akik agresszívan, dominánsan játszanak és le akarják nyomni a másik kutyát a földre, illetve van amelyik kutya futás közben nagyokat farol, ezzel a másik kutyát szinte letarolva. Ez mindegyik helytelen viselkedésmód, amiről le kell szoktatni a kutyát  “nem szabad”  parancsszóval, szükség esetén behívással és a háton lévő nyaki bőr megfogásával, megtartásával.

Mit ne engedjünk meg, amikor a kutyák játszanak egymással? 1

Ez a kutyavilágban ugyanis rendreutasítást jelent.

A helytelen viselkedési formákat érdemes minél előbb korrigálni, mert később már sokkal nehezebb a kutyát leszoktatni róla.

Előző cikkAgresszív kutya kezelése – mit tehetünk ez ellen?
Következő cikkMiről kell leszoktatni a kutyát az emberekkel való találkozásnál?
Gabinak hívnak, de az interneten a Logszi nevet használom. Mindig szerettem az állatokat, közülük is elsősorban a kutyákat, cicákat. Szinte minden kutyát és a gazdáját ismertem a környékünkön. 13 éves voltam, amikor egy 1 év körüli, fiatal kutyus hozzám került, első tapasztalataimat a kutyatartásról ekkor szereztem. Később elvégeztem egy kutyakozmetikus tanfolyamot, levizsgáztam és több évig dolgoztam ezen a területen. Nagyon szerettem ezt a munkát, de egy idő után családi okból más munkát kerestem. Hosszabb-rövidebb ideig megfordultak nálunk mentett kutyusok is, volt törpenyuszink, papagájunk, hörcsögünk és díszhalunk is, jelenleg pedig egy dalmata kutyával osztjuk meg a mindennapjainkat.    Írj bátran hozzászólást, oszd meg velem tapasztalataidat, segítek megoldani problémáidat a kutyatartásról.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here