Ha már ismerős, barátságos kutya kerül a látókörünkbe, nincs mitől félnünk, de hasznos ilyenkor is a kutyánkat kicsit tréningezni.

Ha szabadon van visszahívni és megfogni, ha pórázon van akkor is leültetni egy rövid időre és csak ezt követően engedni oda a másik kutyához.

Minden körülmények között tudnia kell, hogy ki a falkavezér és teljesítenie kell a kiadott parancsokat akkor is, ha legszívesebben elrohanna játszani a kutyabarátjával.

Mit tegyünk, ha ismerős kutyát látunk meg? 1

Előző cikkMit tegyünk, ha ismeretlen kutya közeledik?
Következő cikkAgresszív kutya kezelése – mit tehetünk ez ellen?
Gabinak hívnak, de az interneten a Logszi nevet használom. Mindig szerettem az állatokat, közülük is elsősorban a kutyákat, cicákat. Szinte minden kutyát és a gazdáját ismertem a környékünkön. 13 éves voltam, amikor egy 1 év körüli, fiatal kutyus hozzám került, első tapasztalataimat a kutyatartásról ekkor szereztem. Később elvégeztem egy kutyakozmetikus tanfolyamot, levizsgáztam és több évig dolgoztam ezen a területen. Nagyon szerettem ezt a munkát, de egy idő után családi okból más munkát kerestem. Hosszabb-rövidebb ideig megfordultak nálunk mentett kutyusok is, volt törpenyuszink, papagájunk, hörcsögünk és díszhalunk is, jelenleg pedig egy dalmata kutyával osztjuk meg a mindennapjainkat.    Írj bátran hozzászólást, oszd meg velem tapasztalataidat, segítek megoldani problémáidat a kutyatartásról.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here