Kutya szállítása autóban

1
3452
Kutya az autóban, hogyan szállítsunk kutyát autóval
Kutya az autóban, hogyan szállítsunk kutyát autóval

Kutya szállítása autóban – hogyan szállítsuk kutyánkat biztonságosan és kényelmetlenség nélkül a kocsiban?

Cikkemben ezzel kapcsolatban adok néhány hasznos tanácsot a kutyabarátoknak.

Mivel a kutya sok helyen családtagnak számít, szeretnénk őt mindenhová magunkkal vinni. Utazhatunk vele tömegközlekedéssel is, jeggyel, szájkosárra, a mozgólépcsőnél felemelve, de ennél sokkal komfortosabb a kutya és a gazda számára is, ha autóval utaznak.

Az egyik legfontosabb szabály mindenekelőtt az, hogy a kutyát úgy kell az autóban elhelyezni, hogy a gépkocsi vezetőjét semmiképp ne tudja megzavarni a vezetésben, mert akkor baleset történhet.

Kutya az autóban

Kutya az autóban, hogyan szállítsunk kutyát autóval
Kutya az autóban, hogyan szállítsunk kutyát autóval

A kutya szállításához bármilyen gépkocsi alkalmas, de a legideálisabb egy olyan kombi gépkocsi, amelynek a hátsó ajtaján ablak van. Így a kutyát tulajdonképpen úgy szállíthatjuk a kocsi hátsó részében, hogy nem érzi magát bezárva és figyelemmel tudja követni a körülötte zajló dolgokat. Az utastértől el van különítve, de mégis egy légtérben van a gazdival és a családtagokkal.

Kutya biztonsági öv

Szállíthatjuk a kutyánkat a hátsó ülésen is, de érdemes az utazáshoz egy hámot adni rá, amit pórázzal, vagy más módon rögzíthetünk a hátsó fejtámlához,vagy a biztonsági övhöz, hogy a kutya ne tudjon előre mászni az első ülésekhez.

Kutya szállítása autóban 1AliExpress.com Product – Pet Dog Car Supplies Pet Seat Belt Buckle Belts Pet Dog Safety Belt High Quality Pet Seat Belt Hot Sale Pet Car Products

Ha úgy találjuk jónak vagy esetleg az autóban minden hely foglalt, utazhat a kutya a jobb első ülés lábrészénél is. Ezt csak abban az esetben  javaslom, ha olyan kísérő személy ül itt, aki ismeri a kutyát és tud is vele bánni. Kifejezetten hasznos ezt a helyet választani azon kutyák esetén, amelyeknél a kocsiban történő utazás rosszulléttel, hányással járhat. Ez esetben az itt utazó személy hányózacskó használatával sok kellemetlenséget és takarítást tud megelőzni.

A kutya szállításához hasznos eszközök

Igen hasznos lehet az utazáskor egy vízlepergető anyagból készült, állítható pántokkal a fejtámlákhoz rögzíthető takaró. Ennek segítségével megelőzhető, hogy a kutyáról kosz, sár, nyál, szőr kerüljön az üléshuzatra. Legtöbb állateledelt és kiegészítőt árusító üzletben lehet ilyet kapni. Mivel azonban az ülésvédő takaró a fejtámlákat nem védi, érdemes ezekre védő zacskót húzni, hogy ne legyenek nyálasak, szőrösek.  Így az utazás befejeztével elegendő ezeket és az ülésvédőt leszedni és szükség esetén mosógéppel kimosni.

 

A kutya etetése szállítás előtt

Nagyon fontos, hogy az utazást megelőző 3-4 órában már ne adjunk semmilyen ételt a kutyának. Az utazástól ugyanis felkavarodhat a gyomra és ez esetben az elfogyasztott ételt a kutya kihányhatja. Ha egyébként ezen időszakban szokott enni, halasszuk el az etetést, vigyük magunkkal az ételt és a megérkezést követően etessük meg.

Mindig vigyünk magunkkal elegendő friss vizet és itatótálat kutya részére, ha hosszabb időre megyünk el vele valahova. Na és természetesen ne feledkezzünk meg az ürülék zacskóról sem.

Remélem segíteni tudtam ezzel a néhány praktikus jó tanáccsal, hogy a kutyával közös utazás a legkevesebb takarítással, kellemetlenséggel járjon.

Kutya az autóban, hogyan szállítsunk kutyát autóval
Kutya az autóban, hogyan szállítsunk kutyát autóval
Előző cikkKutyás etikett – Szabad-e megsimogatni idegen kutyát
Következő cikkÖt tipikus hiba a kutya etetésében és ennek következményei
Gabinak hívnak, de az interneten a Logszi nevet használom. Mindig szerettem az állatokat, közülük is elsősorban a kutyákat, cicákat. Szinte minden kutyát és a gazdáját ismertem a környékünkön. 13 éves voltam, amikor egy 1 év körüli, fiatal kutyus hozzám került, első tapasztalataimat a kutyatartásról ekkor szereztem. Később elvégeztem egy kutyakozmetikus tanfolyamot, levizsgáztam és több évig dolgoztam ezen a területen. Nagyon szerettem ezt a munkát, de egy idő után családi okból más munkát kerestem. Hosszabb-rövidebb ideig megfordultak nálunk mentett kutyusok is, volt törpenyuszink, papagájunk, hörcsögünk és díszhalunk is, jelenleg pedig egy dalmata kutyával osztjuk meg a mindennapjainkat.    Írj bátran hozzászólást, oszd meg velem tapasztalataidat, segítek megoldani problémáidat a kutyatartásról.

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here