Mit tegyünk, ha észrevesszük, hogy a kutya az engedélyünk nélkül eszik vagy valószínűleg megevett valamit?

0
2043
Kutyaetetés

Ha séta közben észrevesszük, hogy a kutya eszik valamit, próbáljuk ezt megakadályozni a a “fúj, nem szabad, mit csinálsz vagy az ereszd el” szavakkal , illetve nyissuk szét a száját és vegyük ki belőle az ennivalót.

Ha úgy ítéljük meg, hogy mérgező lehet vagy pld. bélelzáródást okozhat, amit elfogyasztott, vagy bár nem láttuk, hogy evett valamit, de gyanakszunk rá, mert  pld. a kertbe bedobhattak neki valamit és furcsán viselkedik, liheg, nyálzik, láthatóan rosszul van, ne késlekedjünk, vigyük állatorvoshoz. Ha méreg került a kutya szervezetébe és nem kap időben orvosi segítséget, az akár az életébe is kerülhet, ha “csak” romlott étel, megúszhatja hányással, hasmenéssel, de ezt is kezelni kell! Ezért lenne fontos megérteni a kedves jóakaróknak, akik etetni akarják mások kutyáját, hogy ezt nem szabad!

Mit tegyünk, ha észrevesszük, hogy a kutya az engedélyünk nélkül eszik vagy valószínűleg megevett valamit? 1
Kutyaetetés

Tudjuk, hogy ők nem akarják megmérgezni a kutyánkat, de a kutya nem tudja eldönteni, hogy kitől fogadhat el ételt és kitől nem, hogy megeheti-e az általa talált ételnek tűnő valamit vagy sem. Ezért kell megtanulnia, hogy csak a gazdájától és csak annak engedélyével ehet meg bármilyen ennivalót.
Ha a kedves ismerőst sehogy nem lehet lebeszélni róla, hogy “megjutalmazza” a kutyánkat, köztes megoldás lehet, hogy a jutalomfalatot a gazda veszi el és adja oda kutyának.

READ  Öt tipikus hiba a kutya etetésében és ennek következményei
Előző cikkÖt tipikus hiba a kutya etetésében és ennek következményei
Következő cikkMit tegyünk, ha ismeretlen kutya közeledik?
Gabinak hívnak, de az interneten a Logszi nevet használom. Mindig szerettem az állatokat, közülük is elsősorban a kutyákat, cicákat. Szinte minden kutyát és a gazdáját ismertem a környékünkön. 13 éves voltam, amikor egy 1 év körüli, fiatal kutyus hozzám került, első tapasztalataimat a kutyatartásról ekkor szereztem. Később elvégeztem egy kutyakozmetikus tanfolyamot, levizsgáztam és több évig dolgoztam ezen a területen. Nagyon szerettem ezt a munkát, de egy idő után családi okból más munkát kerestem. Hosszabb-rövidebb ideig megfordultak nálunk mentett kutyusok is, volt törpenyuszink, papagájunk, hörcsögünk és díszhalunk is, jelenleg pedig egy dalmata kutyával osztjuk meg a mindennapjainkat.    Írj bátran hozzászólást, oszd meg velem tapasztalataidat, segítek megoldani problémáidat a kutyatartásról.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here