Miről kell leszoktatni a kutyát az emberekkel való találkozásnál?

0
1974

A kutyának meg kell tanítani például azt, hogy ne ugráljon fel határtalan örömének kifejezése céljából sem családtagokra, sem ismerősökre, sem barátságos idegenekre. Ez nagyon helytelen viselkedés, a kutya összepiszkolja a ruházatot, összenyalogatja a gazdája és a családtagok arcát, ami nem túl higiénikus.

Ezt a viselkedést még azok az emberek sem fogadják örömmel, akik kutyabarátok, Főleg ha éppen munkába indulnának és öltönyben, kosztümben vagy egy elegáns ruhában vannak.

Fontos azt is megtanítani a kutyának, hogy nem vehet el ételt senkitől, csak ha ezt kifejezetten megengedjük neki. Gondolunk csak arra, milyen kínos helyzetbe kerülünk, ha a parkban sétálva a kutyánk belenyal egy kisgyermek fagylaltjába, vagy kiveszi a kezéből a pogácsát, kiflit, amit majszol. Bár a kisgyerekek sokszor nem félnek a kutyától és akár szívesen megölelgetnék, megkínálnák, jobb ha ezt a helyzetet elkerüljük és a kutyát rövid pórázon a lábunk mellett vezetjük.

Miről kell leszoktatni a kutyát az emberekkel való találkozásnál? 1

A túlzott kíváncsiságnak is gátat kell szabni, nem jó dolog, ha a kutya mindenkihez odamegy és beleszaglászik a táskájába, az után kutatva, hogy van-e benne valami finomság?

A lyukak ásása is kedvelt időtöltés a kutyák körében. Ezt a viselkedést is meg kell tiltani, akár a kertben, akár nyilvános helyen készülnek a műremekek. Egyrészt elcsúfítja a környéket, másrészt ha véletlenül belelép valaki, kificamodhat a lába, rosszabb esetben szalagszakadást is felléphet.

Előző cikkMit ne engedjünk meg, amikor a kutyák játszanak egymással?
Következő cikkA kutya fürdetése
Gabinak hívnak, de az interneten a Logszi nevet használom. Mindig szerettem az állatokat, közülük is elsősorban a kutyákat, cicákat. Szinte minden kutyát és a gazdáját ismertem a környékünkön. 13 éves voltam, amikor egy 1 év körüli, fiatal kutyus hozzám került, első tapasztalataimat a kutyatartásról ekkor szereztem. Később elvégeztem egy kutyakozmetikus tanfolyamot, levizsgáztam és több évig dolgoztam ezen a területen. Nagyon szerettem ezt a munkát, de egy idő után családi okból más munkát kerestem. Hosszabb-rövidebb ideig megfordultak nálunk mentett kutyusok is, volt törpenyuszink, papagájunk, hörcsögünk és díszhalunk is, jelenleg pedig egy dalmata kutyával osztjuk meg a mindennapjainkat.    Írj bátran hozzászólást, oszd meg velem tapasztalataidat, segítek megoldani problémáidat a kutyatartásról.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here