Agresszív kutya kezelése – mit tehetünk ez ellen?

0
2117
Agresszív kutya
Agresszív kutya

A kan kutyáknál a rangsor és a terület védelme nagyon fontos, ezért ők sokszor szeretnék dominanciájukat kifejezni és behódolásra kényszeríteni a másik kan kutyát.

Ha nem célunk a kutya szaporítása, érdemes ivartalanítani, ezáltal a kutya nyugodtabb lesz és kevésbé fog más kan kutyákkal rangsor vitába szállni.

Ez az agresszív viselkedés a nőstényeknél ritkán figyelhető meg. Általánosságban a szuka kutyák barátságosabbak, nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak. A kutya viselkedése a tartási körülményektől és egyéb szokásoktól is függ, ha agresszív az otthoni környezet és a kutyának állandóan védekeznie kell, akkor vagy agresszív lesz ő is, vagy félős, visszahúzódó.

Agresszív kutya

Ha a kutyák valamely okból váratlanul mégis összeugranának, hangosan kiabáljunk rájuk és a hátsó lábaiknál fogva húzzuk szét őket. Soha ne próbáljuk elölről szétválasztani őket, mert véletlenül minket is megharaphatnak!

READ  Téli Kutyasétáltatás Hófödte Tájakon - Kaland Tippek
Előző cikkMit tegyünk, ha ismerős kutyát látunk meg?
Következő cikkMit ne engedjünk meg, amikor a kutyák játszanak egymással?
Gabinak hívnak, de az interneten a Logszi nevet használom. Mindig szerettem az állatokat, közülük is elsősorban a kutyákat, cicákat. Szinte minden kutyát és a gazdáját ismertem a környékünkön. 13 éves voltam, amikor egy 1 év körüli, fiatal kutyus hozzám került, első tapasztalataimat a kutyatartásról ekkor szereztem. Később elvégeztem egy kutyakozmetikus tanfolyamot, levizsgáztam és több évig dolgoztam ezen a területen. Nagyon szerettem ezt a munkát, de egy idő után családi okból más munkát kerestem. Hosszabb-rövidebb ideig megfordultak nálunk mentett kutyusok is, volt törpenyuszink, papagájunk, hörcsögünk és díszhalunk is, jelenleg pedig egy dalmata kutyával osztjuk meg a mindennapjainkat.    Írj bátran hozzászólást, oszd meg velem tapasztalataidat, segítek megoldani problémáidat a kutyatartásról.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here